ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Η σοφία της Αγιουρβέδα - Αγιουρβεδικές θεραπείες

Παραθέτω ελάχιστες από τις ασθένειες που θεραπεύονται με τις αγιουρβεδικές θεραπείες.
Ασθένειες όπως: ψωρίασης, καρκίνος,παραλυσία, ψυχική διαστροφή,γαστρεντερικά προβλήματα, αναιμία, ατροφία των άκρων,ελεφαντίαση, σκλήρυνση κατά πλάκας,επιληψία, σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοειδής.

Οι Αγιουρβεδικές θεραπείες μας οδηγούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Όταν ο οργανισμός είναι αποτοξινωμένος, τότε λειτουργεί ο μηχανισμός της αυτοθεραπείας. Κατά συνέπεια δε χρειάζεται η χρήση βοτάνων, πρώτον γιατί σε ένα τοξινωμένο οργανισμό φάρμακα ή βότανα χάνουν την ισχύ τους και κατά δεύτερον στοιχίζουν αρκετά χρήματα. Μέσω των θεραπειών και της χρήσης των θεραπευτικών ελαίων, τα κύτταρα τρέφονται και αναζωογονούνται.
Οι ενδοφρίνες δραστηριοποιούνται και αισθανόμαστε δυναμικοί , ευτυχισμένοι και ανάλαφροι. Οι αρθρώσεις παραμένουν ευλύγιστες με καταπληκτική κινητικότητα. Σας δίνω ένα παράδειγμα. Ο άξονας ενός οχήματος περιστρέφεται γρήγορα. Εάν λιπαίνεται κατάλληλα δεν θα σπάσει και θα αργήσει να χαλάσει. Έτσι κάπως λειτουργούν οι αρθρώσεις και τα σπλάχνα μας.
Παραθέτω ελάχιστες από τις ασθένειες που θεραπεύονται με τις αγιουρβεδικές θεραπείες.
Ασθένειες όπως: ψωρίασης, καρκίνος,παραλυσία, ψυχική διαστροφή,γαστρεντερικά προβλήματα, αναιμία, ατροφία των άκρων,ελεφαντίαση, σκλήρυνση κατά πλάκας,επιληψία, σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοειδής.
Δυσχέρειες όπως: αϋπνία, κλιμακτήριος , διαταραγμένο κεντρικό νευρικό σύστημα, ανησυχία,, φόβος, οφθαλμολογικές ασθένειες, ισχιαλγίες - οσφυαλγίες, διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος,διαταραχές του σπέρματος,χρόνια ιγμορίτιδα, χρόνιοι πονοκέφαλοι, ημικρανίες, αλλεργίες , αλλεργική ρινίτιδα.

AYURVEDIC Massage: Η ινδική τέχνη της φυσικής θεραπείας

Ayurvedic Massage book cover
Η Αγιουρβεδική θεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου Βάνα Αλεξάτου-Hassan, μας ξεναγεί στο κόσμο της ινδικής σοφίας και στη παραδοσιακή φυσική ιατρική με βότανα, αιθέρεια έλαια και παραδοσιακές θεραπείες. Με το βιβλίο αυτό η μαγεία του Αγιουρβεδικού μασάζ, έχει έρθει πιο κοντά μας.
Τώρα μπορείτε να μάθεται τις τεχνικές για τη καλυτέρευση της υγείας σας, της ζωής σας και όλα όσα χρειάζονται για να προσφέρετε στους αγαπημένους σας ανακούφιση από πόνους, να τους χαρίσετε βαθειά χαλάρωση και ξεκούραση, ομορφιά, γαλήνη, μαθαίνοντας τον τρόπο εύκολα και μεθοδικά.
Τα μυστικά της ινδικής θεραπευτικής παρουσιάζονται στο βιβλίο και στο DVD που το συνοδεύει.
Ένα απαραίτητο βιβλίο για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στην Αγιουρβέδα και να τη χρησιμοποιήσουν στη καθημερινότητά τους, και ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για όλους τους θεραπευτές που θέλουν να μάθουν τα μυστικά του ινδικού μασάζ και των αιθέριων ελαίων και βοτάνων.
Επίσης το βιβλίο περιέχει πλήρη ανατομία και φυσιολογία του σώματος, καθώς και χάρτη με τα σημεία Marmas.